HEEJ(L)

Va på gbg horseshow i fredas super kul som alltid <3 Va där 9 på morgonen till kvart över tio på kvällen (L)
Köpte massa fint <3

* Ett schabrak
* En luva till schabraket
* Ett täcke
* borstar
*En grimma
*masssa hästgodis
och lite små saker<3

KÄRLEK TILL GÖTEBORG HORSE SHOW ASSÅÅ OCH MÄSSAN SÅKLART<3

Puss på er <3<3

// Lisa<3

GBG HORSE SHOW IGÅR (L)

Okejj, igår va d gbg horse show dåe (;

Vivar där typ kvart över nio, och fan va vi skulle gått på mässan då, typ inget folk alls asså ;O
Vi hitta till scandinavium i år (yy' Så först vare 140 hoppning (: Riktigt skojj :D Sen GP PONNYN :D Erica var bäst !! Sen vare typ agility ;P Nt så skojj men ändå :P Sen gymkhana :D <3 JAG ÄLSKAR GYMKHANA <3 Stämningen e så sjukt skön (L) Sen Honza Bláha <3 JAG ÄLSKAR HONOM (L) HORSEMANSHIP IN MY HEART (L)
Sen typ Eliten (; Så gick vi på mässan i en timma och 20 min :P Hitta ett spö, grönt med oranga ränder x'D Fan va ball jag kmr va i sommar asså (hh' Sen hitta jag ett par vita och rowsa hanskar <3 Ännu en andledning till varför jag kmr va ballast (hh' Sen träffa vi Ella, Linnea, Linn(tror jag hon heter) Lovisa, Johanna & Elin <3 Trevliga personer (L) Sen vare Gran prix (elr hur d stavas) Kul, Alla älska A ngt ^^ Och d satt en AS störande person framför oss, hon klappa händer i typ en halvtimma, och när dom byggde bana x'd
Så träffa vi Joanna och Saga (L)(L)(L) Så satt dom tiwp vid oss ;P Sen gick vi på mässan och typ gick in i en massa trailers, och sola tiwp ;p Sen hitta jag en blå repgrimma (L) Perfeckt var den (L) Lagom tjcoka band (nt som dom från hööks te.x) fan va ball jag ska va i sommar asså (hh' jag ska rida runt med min repgrimma och mitt gröna spö och rosa-vita hanskar x'D Sen satte vi oss med Joanna och Saga för d fanns två platser där liksom ;P Jätte trevligt (L) Och tiwp prata med deras två kompisar ;) Jaja, ÄLSKAR ER (L)
Sen åkte vi buss he, med ett par fyllon, haha, dom skulle på fest hos ngr dom nt kände och sen sova där x'd Hur dum får man bli?

Aja, ni får nt bilder för jag orkar nt ladda upp xd och dom blev ganska dåliga också, fick bara ngr bra ...

Och idag var jag ute med Hebbe <3 Roligt (L)

JY

Horse show (L)

Horse show idag (L) Träffa massa gongar (L) As kul dag, fyllon på bussen hem (yy' Nt vi asså xD
Skriver mer imon <3 Puwss Hannah :*

GBG HORSE SHOW IMON FÖR FAN :d <3

Hejj, nu sitter jag här :D Sluta 20 över ett idag (L) Avsluta dagen med en musik lektion, jag och Jenny äger DIG på att spela piano (yy'
Innan musik lektionen så satt först jag och Jenny på en bänk, sen kmr Daniel, sen Vicent och sen"IQ" Rikard (som Jenny kallar honom x'd) och sen IQ FÅGELBAJS FILIP! Fan vad jag hatar honom! Han försöte träna ut oss, så jag typ satt i Daniels knä xd Haha, vill ni ha film från d elr, jag har en kortis (a'
Vi e så sjukt balla! (y' Fast nt Filip. Han e bara en liten tönt (hh' 
 
IMON E DET GBG HORSE SHOW FÖR FAN (L)
HONZA BLAHA <333 FAN VAD JAG ÄLSKAR HONOM <33<3<3 Jag kmr tiwp dö när jag ser honom ;p Elr ah, han e så sjukt duktig (L) Jag ska bli som honom (yyyyyyyy'

JENNY SA ATT D NT FINNS HORSEMANSHIP STÅND PÅ MÄSSAN ! :o :'( DÅ DÖR JAG, IGEN!

JY

Åh, vad jag älskar huvvevärk!

HejjHejj, sitter här med världens huvvevärk!! Nt alls kul :( Inga uvvevärks tabletter jag kan ta hemma häller ;(
men d va jätte kul hos Emma iaf :D<3 Vi e bäst på att veta vem som e vem och hitta syskon i skolkatalogen (hh'
Pappa pressar mig som fan för provena på tis-ons. Inte bra!! Och jag kan få högst G (mitt mål också men ändå ;p) Nt skönt, varje dag man kmr hem: "HAR DU PLUGGAT FÖR PROVET?!!" -.- Verkligen super (yyyyyy'
Så blir han så jävla arg! Jag tog upp att vi kanske skulle kunna åka och titta på en sjuåring, "NEJJJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" Blir svaret. Vem tror ni kommerskita totalt i provet nu iaf ? ( : Jag såklart (L)

JY

- Nu ska vi ha svenska med rabies smittad kanin (:

säger as "glada" Linus för att vi ska ha Svenska xd Vi börja dagen med Fysik :P Jag fattar verkligen ingenting xd
Sen så Spanska xd ÅHH VAD JAG ÄLSKAR SPANSKA! -.-
Sen 35 min rast (yy' Vi tillbringade den med att bråka med Filip gollungberg och bara prata med, Rikard, Linus, Daniel och Vincent ^^ Sen svenska då, men vår "rabies smittade kanin" till lärare enligt Linus x'D Asså, ni kan ju tänka er vad jag skratta :P Hihihi ! Haha, dom "sopade" taken :P Och fönstret vid min plats hade ett öppetfönster så jag skrek hejj och vinka jätte glatt, men han bara stirra på mig den jäveln ;o
Sen kommer Philip och hans fönster va också öppen och skriker: JÄVLA GUBB JÄVEL!! elr ngt sånt, haha, och gubben skratta som fan och jag typ vek mig av skratt x'dd Och Linus: - Hoppas ngn puttar ner honom från taket så han ladar ien snödriva (:  Haha x'd Då skratta man jue nt lite mer x'D Och sen sa Jakob åt mig att hämta hans mapp.
- Nehj, varför skulle jag?
- För att du e ful!
- Ah, d e jag (:
- Nej!
OJ! NEJ JAG MENA ATT DU E D!

Ahahahahaha x''''''D
Sen håltimma, hem på håltimman, käka tbx till skolan och ha Hk (: Baka med Amanda och Louise (stavning) :D<3 Och Philip fick bruna tänder så jag och Amanda vek oss av skratt igen x'd Blev ganska goda bröd bortsett från ganska salta :P Men "sshhhh" jag ska ge dom till syster! Hihi:* Sen när jag stod vid skåpen började en konversation såhär: - Hejj fula fan! säger Philip då till mig :p - Tack, svarar jag (: - ÄH! Vad taskig du e Philip, så får man nt säga!  Asså, han tkr nt så egntligen.. säger Nicko. Åh joo! D gör han! svarar jag.
- Asså, Philip du e så "någonting som jag nt kmr ihåg" vet du vad d betyder?
- Att hon har små bröst?
- Nej, hon har större änn dig!
- Men nt dig!
Jag skratta ju bara jätte mke x'D
- Men så du tkr nt hon e ful då? frågar Philip
- Nej, asså, hon e jue nt ful, men nt snygg häller.

Ni kan jue tänka er vilken skratt dag jag har haft x'D

Men nu ska jag till Emma... :D<3
JY


HEEJ(L)

Har varit på Tjörn idaag me några från skolan :S va rättså kul faktist ;)
Nu e jag hemma i GBG igen :D Har sjukt tråkigt just nu! Satt och kollade lite på annonser och så såg jag en häst som va jätte fin och liknade Doris (hästen hannah hade) sjukt mkt! Jag ba, herregud jag har hittat doris annons konstigt att den är kvar fortfarand :O fast de va fde ju såklart inte hehe ! ;) dom va bara sjukt lika! :O Den va bara 11 år och skitbillig fast den va mest van vid att ridas i skogen och tränades i hopp och dressyr ibland, så den sökte någon som typ kunde utveckla den i dressyren och hoppningen ;) <3 Aja sen hittade jag en häst som jag vill ha sjukt mkt men kmr aldrig få den för den va svin dyr ! Men aja nu ska jag sluta babbla ;)

PS: jag vet att jag aldrig skriver här men den här bloggen är typ konstig? D:S

aja PUSS PÅ ER!!!!
KRAM LISA<3


ChaCha bloggen :D Jag har mina problem (:

Hejj, idag har jag typ nästan blivit dödad ;o Elr jag skulle blivit dödad om jag nt gått undan :P Men jag kände nt för att bli mördad så, ah (; Nästa gång då jävlar :D Jag ska stå på mig som fan! Jag ska nt ta mer skit ifrån henne! Jag e förfan hästtjej, jag har ägt en problem häst. Jag var aldrig rädd då, varför ska jag då vara rätt för en ful tjej ? xd JAG HAR PROBLEM :d
Vi så på Bernad och Bianca i skolan idag (L) Jag älskar disney filmer <3 Hihi :*
Okejj, här kmr lite saker som jag SKA köpa på Gbg horseshow på lördag (även om d e SVINDYRT!)
* Repgrimma (Rowsa om d finns :*)
* Arbetsrep (har annars gjort av en tamp, men ser bättre ut med ett "äkta")
* Halsring :D
* Kanske ngt snyggt pannband elr så:*

O d va tiwp d :P Vickan va sjuk ida :'( Krya <33

JY

Videoblogg (hh'


Videoblogg (hh'
Till och från Skolan :P Vickan hoppar i snö och gör tummen upp (yy'
Eftersom min digitalkamera e speciell så kmr nt mina hejjdå med på videon ^^
JY

Horsemanship Del 2

Repgrimma!
En bra repgrimma skall vara stark och får inte töja sig. Och d flesta knutar bör vara justerbara. Den skall vara tillverkad av lite styvare material då det blir enklare för hästen att tolka dina signaler och det innebär i sin tur mindre slit i hästen och mindre slit för dig. Grimman skall alltid justeras in ordentligt så den sitter rätt på din häst. Nosdelen på grimman skall vara placerad strax under kindbenen där nosryggen är som starkast. Det är viktigt att grimman inte hamnar för långt ner eftersom nosryggen där är väldigt skör & kan skada hästen vid ett kraftigt ryck. 

Arbetsrepet!

Ett arbetsrep av god kvalitet skall vara mycket starkt och får inte vara elastiskt. Det skall ha lagom tyngd och hög signalbärighet så minsta rörelse i repändan når fram till hästen. Arbetsrepet skall kunna sättast säkert i grimman.

Ett ledrep eller ett grimskaft skall gå av om hästen gör ett tillräckligt kraftigt ryck. Ett arbetsrep får ALDRIG gå av. Längden på ett arbetsrep varierar från 3,5 till 7 meter. Tumregeln vid val av längd är: Välj ett kortare rep för enklare övningar och när du börjar med horsemanship. Det blir mindre rep att hålla reda på. De längre repen krävs vid lite mer avancerade övningar och är lämpliga för dig som har jobbat ett tag med horsemanship...

DU FÅR INTE GLÖMMA:

  • Repgrimma och arbetsrep skall ENDAST användas vid träning.
  • Bind aldrig upp din häst i repgrimma. Din häst kan få allvarliga skador på nos och nacke om den blir rädd och kastar sig.
  • Din häst är ett stort, tungt och kraftfullt flyktdjur.
  • Tänk på att dessa grjjor inte är att leka med och om man andvänder dom fel, kan betyda allvarligare skador!


    THE SVEVEN GAMES!

    Nr.1  The Friendly Game

    Här handlar det om att bevisa för din häst att du inte vill skada honom, trots att du  kan. I stället för att bara klappa honom och röra dig försiktigt runt honom, bör du utsätta honom för situationer där han blir rädd, och bevisa för honom att han inte behöver komma till skada.
    Sådana saker som att gnida honom över hela kroppen , slänga rep, runt hans ben, över hans kropp och huvud, hoppa runt honom…. Hemligheten ligger i att utföra det hela rytmiskt ända tills han inser att det inte finns något att frukta och står stilla.
    Många hästar, även sådana som ridits i åratal, har aldrig fått tillfälle att bekanta sig med sin sadel.  Du kan leka ”The Friendly Game” med sadeln och padden (voljocken) genom att lätt slänga på och av dom, tills han känns obekymrad.

    Två saker är av vikt här: den ena att tillåta hästen gå undan en bit, få honom med slakt rep hela tiden titta på dig, och den andra är att använda rytm.Detta ger hästen trygghet genom att han lär sig att förutse vad som kommer och när.
    Detta är också leken som du leker emellan alla de andra lekarna för att ge hästen trygghet och hålla uppe balansen mellan dominans och kamratskap.

    Nr. 2 The Porcupine Game

    Hästar har ett nedärvt program som heter ”Kontrasterande Reflex”. Den kommer till användning om dom känner sig fångade, det är en instinkt att forcera motstånd, mot grimman, mot bettet, mot din skänkel…Detta är också orsaken till att dom slänger sig bakåt och har problem med små utrymmen som t.ex trailers. Klaustrofobi hjälper dom att överleva.
    Med hjälp av The Porcupine Game undervisar du hästen i att ge efter eller flytta sig för tryck. De allra flesta använder sig utav stötande rörelser men det är genom att använda stadigt tryck som din häst lär sig att det är hans ansvar att flytta sig undan för tryck och finna sitt eget välbefinnande
    Var medveten om att hästar är mycket duktiga i att leka dessa lekar, man kan säga att dom innehar svart bälte, och dom utmanar dig genom att se vem som ger sig först! Bestäm dig för att vara som en stängselstolpe( vilket innebär att i samma sekund som hästen rör sig får han lättnad, trycket följer inte efter honom).Är han väldigt bufflig, kanske du till och med måste använda dig utav en sporre. När hästen väl lärt sig principen kommer du att bli förvånad över hur känslig han har blivit.
    Kom ihåg att börja lätt och sedan långsamt och stadigt öka trycket tills hästen ger sig. Så fort han flyttar, så massera punkten där trycket applicerats. På så sätt får du hästen känslig och följsam.

    Kan du flytta din häst framåt, bakåt, sidvärtes höger och vänster, framdel, bakdel, huvud upp och ned, endast genom ett måttfullt tryck av fingertopparna? Din häst skall följa med trycket, (inte fly från det) , och stanna när du masserar honom.
     

    Nr 3 The Driving Game

    Hästar flyttar ständigt varandra genom en blick, örats rörelse, genom att vifta med svansen eller lyfta ett bakben. Detta är kroppspråket, som förmedlar ” flytta eller kom i närkontakt med mina tänder eller hov”!

    Denna lek kommer efter The Porcupine Game för hästen måste lära sig att först flytta från din fysiska press, innan han kan lära sig att flytta undan för din mentala press. Detta är tankens språk, och böjer sig inte hästen för tanken, så blir konsekvensen att han drabbas av en mer fysisk stimulans som t.ex ett svingande rep ett spö eller din hand. Det är inte din avsikt att slå honom. Men rör han inte på sig så kommer han att bli träffad. Det finns en distinkt skillnad här som hästar verkligen förstår sig på. Om du avsiktligt slår en häst kommer han att klandra dig och kanske även slår tillbaka. Det värsta är att han inte förstår sig på straff. Föreslår du din häst att han skall röra på sig och han står still, och på grund av det stöter ihop med något fysiskt, lär han sig att det är bäst att flytta på sig…. det är hans ansvar. Han kommer inte att hålla dig ansvarig, och lär sig att flytta efter andra eller tredje upprepningen. Det värsta du kan göra mot din häst är att lova att det fysiska kommer och sedan inget händer! Då lär sig hästen att du inte sätter ditt hot i verket och tappar respekten gentemot dig.. Han behöver veta att hans ledare inte far med osanning, är rättvis och just, på samma sätt som en dominant häst skulle uppföra sig.
    Kontrollera att du kan sända din häst bakåt genom att skaka fingrarna mot honom (på samma sätt som om du skakar av vatten) ; flytta framdelen genom att peka mot hans öga; flytta bakdelen så att han står med huvudet mot dig ( genom att svinga repet mot hans bakdel, - stå utanför räckhåll - och låt repet till och med nudda honom. Då han vänder sig mot dig så smek hans huvud och låt honom förstå att han har gjort rätt, upprepa. Han kommer att bli så känslig att var gång du tittar på hans bakdel som om du önskar att han skall flytta undan den så kommer han att vända sig med huvudet mot dig) .
     

    Nr. 4 The Yo-Yo Game

    Med yo yo kan du sända din häst bakåt och framåt på en rak linje. Det kanske inte blir helt rakt från första början men det är vad du skall jobba mot.
    Du kommer att upptäcka att vissa hästar kommer lätt fram till dig, men backar inte gärna. Andra backar lätt, men kommer inte gärna fram till dig. Detta är en Yo!  Med Yo Yo leken kommer detta att balanseras.
    Skaka ditt 12’ rep för att motivera hästen att backa upp. Börja mjukt och bygg sedan på rörelsen i repet tills hela grimman skakar, och det hela känns obehagligt för hästen. Då hästen tar ett steg bakåt för att få lättnad sluta genast med ditt skakande och låt honom första att han gjort rätt. Börja sedan långsamt igen och bygg upp till du får ett nytt steg., sluta. Upprepa tills ahn förstår vad du menar, be om ett eller två steg, sedan ett par till, tills han kan backa till linans slut.
    Nu ber du honom komma fram till dig igen. Hala repet med öppen hand, rytmiskt, hand över hand, för att gradvis stänga händerna och inte låta repet glida igenom dom tills han tar ett steg fram. Så fort han bjuder fram öpnna genast händerna och fortsätt rörelsen rytmiskt. När han har kommit ända fram slutar du och smeker honom. Sänd honom bakåt igen , be honom komma, och upprepa detta tills det är lätt och villigt i båda riktningarna.
     

    Nr 5 The Circling Game.

    De flesta tror att detta är longering, med The Circling Game är mycket mer. Det är en mental övning lika väl som en fysisk, som lär hästen att det är hans ansvaratt hålla den gångart som du bett om, tills något annat begärs. I longering hålls hästen springande ändlösa cirklar, med piskan hela tiden jagar på. Hans kropp blir tränad, men hans hjärna förtvinar.
    The Circling Game lär hästen att starta dynamiskt och skritta, trava eller gallopera runt dig,  medan du står i mitten lutad mot spöt!
    Hemligheten ligger i att lämna honom i fred, så länge han gör det du vill.  Då han ändrar på det du önskar, då rättar du till det. Så fort han stannar eller byter gångart, ta in honom till dig och sänd ut honom igen. Han lär sig att finna ro ute på volten!  Be om minst två varv, men inte mer än fyra. När han kan utföra två varv utan hjälp visar han respekt och ansvar. Efter fyra varv kan det hända att han börjar bli uttråkad.
    Om du planerar att bygga upp din häst mentalt, känslomässigt  och fysiskt, så är det inte rätt väg att longera honom 32 varv.. Vill du ha mer än fyra varv, så andvänd din fantasi ….. andvänd dig utav hinder, ojämn mark, olika långa rep etc. . för att få ut mer, komma längre och vidarutveckla din häst- människa kommunikation. Glöm inte att ta hänsyn till hästen.

    Nr 6.
    The Sideways Game

    Ju bättre din häst backar och rör sig sidvärtes desto bättre kan han utföra allt annat. Testa! Hur bra går han sig åt sidan?
    Om du inte har gjort detta förut, så skicka först  hans huvud, sen hans bakdel, tills rörelsen jämnar ut sig och hela hästen rör sig åt sidan. Andvänd ett staket för att förhindra honom att röra sig framåt, ett 12’ rep är den idealiska längden att starta upp med och du kan svinga repändan för att driva på hans bakdel.
    Var också noga med att du tillåter honom driva iväg, och att du inte rycker tillbaka hans huvud emot dig. Märker du att hans framdel försvinner bort för snabbt, måste du antagligen jaga på hans bakdel. Lättaste sättet att göra detta är att hålla längst ut i repet ( så att du inte kommer för nära) och snärta till bakdelen med repets mitt genom att sända en” våg av rörelse” igenom det.
    Det kommer inte att dröja länge innan din häst förstår och villigt rör sig sidledes utmed stängslet bort från dig.
    Var noga med att båda sidorna arbetar lika jämnt. Många hästar har en sida som är lättare än den andra.

    Nr.7
    The Squeeze Game

    Som varande klaustrofobiska varelser avskyr hästar trånga och instängda platser.  The Squueze Game hjälper hästen att bli lugnare och modigare när det gäller.
    Ställ dig ca 4 meter ifrån en vägg eller ett staket och låt hästen passera emellan. Vissa hästar kan även finna detta för trångt och behöver mer utrymme, så bered dig på detta och minska sedan gradvis utrymmet ,i takt med att hästen känner sig säkrare, tills utrymmet inte är större än ingången till en trailer.

    Var noga med att erbjuda honom trygghet på andra sidan det trånga utrymmet genom att ge honom mycket lina, vänd honom sedan och bjud in honom ifrån andra hållet.
    Bli så bra att du kan kontrollera vilken gångart han skall använda, skritt trav eller galopp.
    När detta sitter kan du sända in honom i transporten, hellre än att leda in honom.

    Jag kunde inte få ner orden från mn hjärna så bra så kopierade som en annan skrivit Här i från; http://www.nnha.nu/7-games3.htm

    JY


    Snö ;o

    Hej, det e SJUKT MKE SNÖ nue  jue ;o Men just nu älskar jag den (L) För alla Skolor/förskolor/dagis på Tjörn är STÄNGDA imon :D <3 Kärlek till d (L)
    Idag va jag med mamma i std och typ ah, gjorde nt mke :P
    "Stora" datan har typ lagt av så sitter vi pappas, som är MKE snabbare (L)
    D va tiwp d <3
    JY

    BlAbLa

    Hejj, nu sitter jag här :P Förlåt idag har jag varit jätte dålig uppdatering med ah... Nu går jag med snö upp till slutet av benen på gräsamattan ^^ ÅH VAD JAG ÄLSKAR SNÖ KAN DET INTE KOMMA MER?! -.-
    Jag tiwp dör om d kmr mer ;O Asså seriöst, jag klara inte mer! Jag gick ner för att lämna en lampa till Susanne förut, men jag frös ju fan ihjäl och d fem min dit och fem hem xd Jag kmr dö när jag ska gå till skolan på månadg :D
    OKej, vi ska antagligen ringa på en häst (: Men den finns i Halland så den där JÄVLA snön måste fan sluta snöa!!
    Jag ringer och klagar annars (:
    D var nog d :P
    JY

    Ojjj, :P

     Jag visade en häst för mamma och värkade faktiskt intresserad ;o Man ojj :O Men kan minstänka att d är för att priset e så lågt (a' Men spela roll på pris, hästen bli ändå svindyr att ha endå xD Men d hade vart så kul om jag lyckades övertala dom att titta iaf (a'
    JY

    ChaCha bloggen ^^

    HejjHejj ^^
    Nu sitter jag här med ett päron och ett äpple och dom äter jag upp :D
    Haha, jag e så rolig xd
    Idag har jag nt gjort så mke, typ passat Matildusen och fotat henne :P Bilder kmr nog ikväll, för Matildusen måsste godkänna bilderna först ^^
    Mihihi :*
    Imon vet jag nt rikigt va som händer men skulle kunna gissa att d blir Hebbe ? :P
    Brukar ju bli d på lördag och söndag ^^
    På mpna e d tbx till skolan :'( Fast d ska bli grymt roligt att träffa underbara klassen igen :') Äsch, snart äre sommarlov endå :P Jag hoppas att jag har en liten sak i ett stall till sommarn ;* Fast d kmr nt hända ;(
    Ja, nu vet ni lite om vad jag gör nue :P
    JY

    Horsemanship Del 1

    Hej, okej, det blir delar osäker på hur många men d lär vi märka med tiden ;p Dom kommer ut när jag har tid och skriva lite extra :p

    Okej, idag ska jag svara på frågor jag får rätt ofta på MSN och typ bdb :* bornlikeastar@bdb :P

    Hej, varför tkr du horsemanship e så bra?

    För att jag vet att det fungerar och det fick alla hästar som jag jobbat med att få en bra relation till mig och vi har verklig utvecklats mer än vad vi någonsin skulle gjort med bara en vanlig hopptränare elr dressyrtränare :P 

    Om man vill börja med horsemanship, ska man ta hjälp av en tränare då?
    Det gjorde ju jag, men om man läser böcker och följer tips på internet och så, kanske kollar ngn video där man ser hur man gör, så ska det nog gå bra utan också (:

    Min häst vill inte komma till mig när jag ska hämta honom, vad ska jag göra?
    Jag hade helt klart börjat från början med horsemanship! Liksom, ngn gång måste du ju få tag på honom och när du gör det, gör du massa horsemanship! Te.x kan du börja med att stanna och skuta bak axlarna , ganska häftigt. För horsemanship går ju ut på att du ska behandla hästen som andra hästar behandlar den, kanske inte bita den och sparka då men du fattar :P Och hästen ska se dig som ledare! 

    Jag har en väldigt pigg häst och jag kan inte rida ut på honom utan att han sticker, hjälp mig!
    Han testar dig. Han vill bestämma över dig och låt honom inte göra det, jag vet hur det kan gå och det e absolut inte roligt! Jag föreslår att du gör Join up, om du har sett videon när jag och min faster gör det så ser du också olika hästar, en med låg rang Chilli då, den senaste videon, och så har Vi My Choice min häst som var väldigt hög i rang och ju högre rang hästen har, ju svårare bli det att jobba med honom/henne. Så testa det, för det gör så att han litar på dig och när han litar på dig blir du även hans ledare! Och så kan du göra grunderna med honom också (: 

    Asså, horsemanship verkar inte bättre än vanlig hoppning. Det finns ju hoppryttare som också har hästen bakom sig.
    Ja, det e jag fullt medveten om (: D e bara det att det tar längre tid, som jag skrev i inlägget i går att jag hade en häst jag inte änns tittat bakom mig på ngr minuter. För dom som inte håller på med horsemanship tar det ju mke längre tid med! Men alla har ju olika åsikter och det förstår jag! Min åstik är att horsemanship e bättre, men du tkr hoppning e bättre, :P

    Du verkar helt felfri från problem med dina hästar, har det alltid vart så? :o 
    Nej , absolut inte! Doris och jag vi hade en massa problem! Men hon var dock problemhäst och jag visste egentligen inte så mke. Men den ponnyn jag rider nu, Hebbe, han e verklig svår att få kontakt med som jag säger. Liksom har jag ingen möjlighet till Join up, han svarar ju på "behandligen" med grunderna. Men han e väldigt svår! Men jag har ju bara hållt på med horsemanship i kanske ett år och åtta månader, man utvecklas ju hela tiden (:

    Jag tkr det är jätte häftigt det där med Join up! Hur lärde du dig det?
    Jag läste hertland när jag gick i femman och blev väldigt intresserad av de dom beskrev som "komunicera"! men då hade jag inte möjligheterna att utföra det. Sen när jag köpte Doris så hade vi en massa problem med henne på vinter och då prata pappa med min faster och hon sa att hon hade ngt som kunde hjälpa oss! Och jag blev ju genast förvånad när det var "komunicera" som hon visade mig! Och jag tyckte d först var ganska pinsamt för jag e försökig av mig och vågar inte riktigt göra saker jag aldrig gjort, och jag gjorde ganska många fel xD Men sen så när det börja funka så tyckte jag det var jätte kul! :DOch hållt på med det sen dess (:

    Nu skrev jag ngr av d vanligaste frågorna (: Hoppas ni fick svar :D <3
    JY
     


    Horsemanship inlägg imon MISSA INTE!

    Hej, imon blir det ett horsemanship inlägg (: Kanske delar ;p Vet inte riktigt :P
    Men ja, Horsemabship är jue grunden till en fantasisk relation! Te.x när jag var hos Daniella iförrgår och igår, och i förrgår gick jag fram till en häst som jag inte änns tittat på, hon stod lite ivägen och så för vi skulle gå ut med Chilli ifrån hagen... Och jag börja med att backa henne lite och så, och jag vet nt riktigt hur jag ska förklara, men asså, d sa ngt av "klick" det gick på en sekund, sen kände jag att jag bara hade en relation till henne ;o
    Och igår gick jag fram till ett par hästar gjorde samma sak, sen följde dom efter mig som att dom känt mig hela deras liv ;o Ganska coolt faktiskt :P

    Ja, men jag hjälper ju flk både i verkligheten och bakom datan, försöker jue så gott jag kan och hör alltid att jag hjälpt dom super mke! :'D <3 jätte roligt (L)
    Ja, men imon ska jag svara på frågor som jag fått på MSN och så (:

    JY

    Jag har mina småa problem :D

    Vet nt varför ajg skrev så, men jag kände at jag ville :DD

    Hihi :*
    Men nu sitter jag här med bandage kring foten :P Och papper inuti ;* För jag har tramapt på en gigantisk glasbit :P Ni ska få en bild x'd Haha, vad jag känner mig duktii ^^ Jag vet nt, men ska kanske ut och ta en promenix, fast jag vill nt gå själv nu när man inte ser ett skit, och pappa tror jag redan råbörjat sin dagliga promenix xd Äsch vad intressant jag känner mig nue :p Haha, vad jag e rolig xd
    Måste verkligen göra ngt snart, elr så kommer jag springa runt i huset och typ bah se löjlig ut xd Fast d gör jag iof alltid :p Komplicerat xd

    Hihi :*
    Jaja,
    66


     JY

    (L)

    HEEJ!!!!

    Jag vet det va JÄTTE längesen jag skrev något här men orkar inte helt enkelt :P

    Aja Igår så hopptränade jag Let's go Babe för karin gick supper!!!!!!<3<3 Idag så red jag linnea och isa ut och galopperade på en äng! Sjukt längesen jag gjorde det :P  Zorka va helt galetn!!!!!!!!!!!<3

     kramar från Lisa<3

    18/2 ^^

    Îgår va jag jue hos Daniella <3 Förlåt för att jag inte skrev mer igår, men asså, jag typ somna när jag kom hem ;o Och sen dampa min data så jag kom inte in på bloggen ;o Igår om min lilla häst fortfarande vart i livet skulle jag haft henne i ett och ett halvt år. Jag saknar dig Doris!
    Men iaf, här ska ni få lite mer info om vad jag och Daniella har gjort dom två dagarna (L)

    16/2

    Jag kom till Daniella vid 11:08 (: Så gick vi in och så fick jag se hennes hus :D Och så la vi in mina grejjor i hennes rum, så drog vi på oss mjukisbyxor och stallskor (mina skor måste defenitivt  tvättas nu xd) och gick ut med hennes vovve Cesar :D Han e sjukt söt! Sen lämna vi in honom och gick till stallet :D Där fick jag träffa hennes "lilla" häst Chilli :D Han var lite mindre än vad Doris va, men han kändes endå ganska stor ;o Men d e nog bara för att jag e van vid Lilla Hebbe ;D Så mocka vi, och fyllde höpåsar och jag gav henne d blåa shabraket jag köpt till henne :DSå sadla vi och så, red vi (: Haha, han hade en sånndära trav, ehm, nästan pass fast ändå inte ;o Ah, ni fattar väl inte ändå (a' Så tog jag lite kort och så, så hoppa vi lite (: Han hoppa väldigt skönt, han hoppa ganska likt Doris, fast Doris var galnare xd Bilder kommer så :p Sen så hjälpt jag henne lite med horsemanship, grunderna då(: Gick väldigt bra:d Sen åkte vi hem till Daniella, och så. Så åt vi, sen snabbt tbx till stallet och vänta på ngn som skulle hjälpa till och ta in hästarna. Som kom väldigt sent! Haha, hon var helt vit i ansiktet och brun på Kroppen x''D Sen skynda vi oss till bio, och såg på Avatar :D Den var väldigt bra :D Så såg vi på lite olika program (: På tven så :P 

    17/2

    Vakna av att Daniellas lilla syster skrek ^^ Fast jag somna om (L) Hihi:* Sen åt vi, gick ut med Cesar, och så. Sen stallet. Mocka, fylla hö, fodra, och så. Så hjälpte jag till med join up :D Gick väldigt bra! Efter tio minuter hade jag honom bakom mig som en hund (L) D betyder att dom litar på en då. Så åt vi, sen gick vi hem te Daniella, sen när vi precis var där, så kom Daniella på att vi glömt hennes väska i stalletxd Så vi gick tbx. Sen åkte vi till Daniella och gjorde nt så mke, sen åkte jag hem till mig :( Måste göras om (L)

    18/2

    Nu sitter jag här med min Lilla syster och gör inte så mke. Nu ska jag nog duscha :P



    Bilder:
    iy Jag och Chilli, igga att jag ser tjcok ut, men jag hade jue vinterkläder ^^

    6or Daniella och Chilli <3
    mty Daniella och Chilli <3
    yrj Jag och Chilli, Join up, när han följer efter mig (':


    En video på när jag gör Join up med Chilli :D <3

    Puwss Hannah :*

    HHHHHHHHHHHHHHHHEEEEEEEEEEEJJJJJJJJJJJJ :d

    Halloj :D
    Nu sitter jag hemma hos Daniella (: <3
    Igår va vi Hos hennes hezt och sen var vi och åg Avatar :DD

    Idag hjälpte jag henne me Join up, och så Ösch, nifår mer info när jag e hemma för jag tkr inte om hennes tagentboird :D
    Puwss Hannah :*

    ChaCha bloggen ^^

    Hejj, Hejj. :D
    Nu sitter jag här och om tio minuetr ska jag till Daniella (: Ska bli fett skojj :D <3
    Så ifrån min sida kanske ni inte får den bästa uppdateringen under dessa dagar, men ändå ;P
    Jaja, Puwss Hannah :*

    jag har sjukt tråkigt^^

    Dagens humör: Gråtfärdig
    Dagens borde: Packa
    Dagens frisyr: Hårband, lite "lugg" framför ena ögat, tottar ^^
    Dagens klädsel: mjukisbyxor, vitt linne, bh och trosor ^^
    Dagens planer: Sova, packa, ladda över alla bilder från kamerorna, ladda kamerorna... :P
    Dagens materiella vill ha: Inget :p
    Dagens längtan: Tisdag/Onsdag :D
    Dagens fundering: Om jag någonsin kmr få en ny häst
    Dagens beroende: Musik ^^
    Dagens tråkigaste: Min huvvevärk
    Dagens personer:  Syster, mamma, pappa xd
    Dagens roliga: Typ nget ^^
    Dagens låt: Slipped Away - Avril Lavigne

    Inget att göra, fast har en massa måsten ^^
    Jag tkr nt om mina föräldrar just nu :DDD

    17:43

    Hejj, idag var första dan på sportovet då :*
    Gjorde tiwp inget :PMen JaJa,
    Imon ska jag till Daniella :D <3

    Puwss Hannah :*

    19:42

    Dagens humör: Gråtfärdig
    Dagens borde: Städa rummet
    Dagens frisyr: Små lockar ^^
    Dagens klädsel: mjukisbyxor, grönt linne från Italien(Liza köpte :D) bh och trosor ^^
    Dagens planer: Sova,
    Dagens materiella vill ha: Inget :p
    Dagens längtan: Tisdag/Onsdag :D
    Dagens fundering: Hur jag ska få mina föräldrar att förstå att min syster e  en bortskämt snorunge :D
    Dagens beroende: Mjölk ^^ Asså, e d ngt ämne i mjölk man behöver när man nt äter kött? För innan jag blev veg. så drack jag ALDRIG mjölk, och nu dricker jag d typ 2 ggr om dan xd
    Dagens tråkigaste: Snön -.-
    Dagens personer:  Ehm...
    Dagens roliga: SPORTLOV :D <3
    Dagens låt: Farväl - Sara Isaksson (:

    Hejj, nu siiter ajg här med en filt (: Mamma och Pappa e på Foxtrott så jag passa Matildusen ^^ Vääääääääääädigt kul ^^
    Ganska sur på min morsa, hon bah; Hannah, vi kan inte köpa dig en ny häst, för då blir Matilda avundsjuk för hon måste vänta. För hon får ingen hund.
    Jag; MEN KÖP HENNE EN HUND DÅ! Och jag fick väll för fan vänta på en häst, då får väll hon vänta på sin jävla hund!?

    Och nu börjar dom jävlarna planer att åka till Spanien i sommar ;o Jahapp, hejjdå hästdrömmarna. Jag tänker inte åka med (: Mormor får väll komma hit elr ngt ! :D

    Jaja, Nu ska jag klippa mina naglar (för då blir Vickan glad ;p)
    Puwss Hannah :*

    Sommarkläder mitt i vintern (yy'

    Tjabba :D

    Förlåt för att jag nt skrev igår ;/ Ganska taskigt om jag tänker efter ;o

    Men jaja, Idag var jag ute med Hebbe sötis :D

    Sen blev det Liza :D Först kom vi inte på någonting att göra :p Sen så sa jag att vi skulle ta på oss tunna sommarklänningar och gå ut och fota varnn ;D

    Så d gjorde vi (: Bilder längre ner :D

    Sen spala vi Kinaschak för vi e nördar :D Jag vann 2/3 :D För att jag e bäst :DDD Nejdå ;p Nu var jag taskig ;( Jaja, Puwss på dagen (L)

    trjszhrjaekdyhsh
    Liza :D <3

    JTHTJH

    Jag ^^ Ni får lova att nt spy när ni kollar på mig ...

     

     

    Puwss Hannah :*

    PUSS OCH KRAM BANANSKAL :d


    Bara för att jag är BÄST för jag sluta 10:10 idag :DDDDD

    Hejj, Idag va jag i skolan i en timme och femtio minuter xd Kändes ganska onödigt att gå på morran i 16 minus för att sedan gå hem efter 1 timme xd Så nu sitter jag här (: Va ute och fota lite föut, blev ganska nöjd :P

    Men nu sitter jag och typ gråter... :/ Har typ inte gråtit på två dar, så... Jag saknar henne så sjukt mke!!!!

    Jag kommer aldrig hitta en som dig igen! Du var min glöd. Du fick mig att må bra! Som jag stått ut med alla rykten, skitsnack, och hemska personer, du har alltid fått mig att bli glad ändå! Även om jag stått i timmar och gråtit i din man. Så fort jag smekte ditt huvve elr kände din doft, blev jag glad. Den lilla delen av din man som jag fortfarnde har kvar får mig fortfarande lugn. När jag e lessen, tar jag tag i den, trycker den mot näsan, blundar och andas in din doft som fortfarande finns i den. Då känns det som om jag är närmare dig... Jag nyss och tänka på ett minne, som jag nästan hade glömt.. Vi hade varit i Hjälteby och ridigt med Liza & Molly Bus. Vi skulle hem, och skulle precis svänga in på en liten "genväg" förbi Melkers hus, när du ser ett Får, och du stegrar och bockar slänger dig åt sidan och springer allt va du har tillbaka. Jag hängde på din mage, men jag fick stopp på dig med en lugn röst. Jag hoppade av. pratade lugnt med dig hela tiden, och det tog tid att gå förbi men med mig gick du vart som helst, även om det tog tid, så gick du. Elr ett annat minne, när du blev rädd för två fyrhjuligar ^^ och bara för att du inte vill gå, du vill stå med Dante i eran hage ^^ Min lilla fjant (L) Doris jag älskar dig! Du kanske inte ar som alla andra, oförståd, en häst som alla skyllde på. Alla utom jag. Jag förstod dig, och du förstod mig! När folk letar efter häst letar dom efter den som hoppat högst, elr e bäst på dressyr, när dom hittar den hästen, så struntar dom om i hur hästen är. Dom tänker bara på hur den hoppar, elr så. När jag letade efter dig, letade jag efter en bästa vän. En som jag passa tillsammans med. Visst var jag intresserad av hoppning, men jag ville ut i skogen och bara ha roligt med min häst. jag provred dig, och bara dig. Så fort jag såg dina pigga glada bus ögon, visst jag, att du och jag, vi skulle bli en! Du förstod mig och ägarna till dig var underbara. Första gången jag provred dig, var det trettio grader varmt, och det önda jag gjorde var att skritta ut på dig. Men jag visste att jag ville ha DIG och bara DIG! Det spelade ingen roll om hur me mama och pappa tjta om att jag skulle prova fler. men Nej. Jag skulle ha DIG! Andra gången jag provred stack du med mig, men jag skulle ha dig ändå. Vi hoppade bara 30 på provridningen men ändå.

    Så du blev min!
    Min bara min! Vi hann så mke på så lite tid. Ett år, och 93 dagar med min älsklig. Det var allt vi fick. Men även om det bara var så lite tid, så är jag glad över att bara ha få varit i din närhet <3 Jag älskar dig Doris! (L) Och det kommer jag alltid göra, det vet du <3

    Vila i Frid My Choice <3
    ggg


    10 agusti 2009 <3


    10 april 2009 <3

    28 Mars 2009 <3

    JAG ÄLSKAR DIG (L) OCH SAKNAR DIG !!

    Svart-vit film på tyska x''''D

    Okejj, dagen har faktiskt varit ganska rolig (: Haha, Vickan skällde ut Tuppen på vägen hem x'D

    Sen på kvällen såg vi en super dålig film på Tyska som var svart-vit och skulle vara en skräckis x) Men d va ingen skräckis, jag satt och grejja med mobilen i typ två timmar x'D
    Jaja, imon har jag två läxförhör som jag naturligtvis glöme böckerna i skåpet så kan nt plugga (yy'

    Jaja,
    Puwss Hannah :*

    Vi vill inte dö levande (:

    Så smart ellerhur xd Vickan e grym hon (yy'

    Förlåt för att jag nt skrev igår, men ah... Jag glömde helt enkelt ;o

    Idag hare inte hänt så mke, vi hade minnes stund för Vickans mobil, fast den lever xd

    Ja, imon ska jag och Vickan se en svart-vit tysk skräckfilm på saga bion x''''''D

    Puwss Hannah :*

    Kommer alltid att älska dejj min finaste<3

    Saknar dejj sjukt mycket Molly gumman!
    Visste inte att man kunde sakna ngon så sjukt mycket som jag saknar dej!
    Utan dej känner jag mej inte riktigt hel...
    Snälla molly finaste bara kom tillbax<3


    2 månader och 11 dagar utan dej idag...<3

    Måste nog åka och hälsa på dej snart igen gumman<3 klarar inte av att inte veta hur du mår<3

    Bilder sen jullovet när jag hälsade på min sjukt söta ponny<3(som inte e min längre men, men)
    Hanna med h har vart med och knäppt bilderna på min sötaste och mejj<3
    MIN SÖTASTE OCH SJUKT FINA MOLLY POLLY<3






    SAKNAR DEJ SJUKT MYCKET!!!!!<3
    KOm tillbaxxxx<3





    Aja nu ska jag gör lite matteeeeeeee....Trööööök:P

    Hörs kanske sen<3


    PUSSSSS
    //Lisa<3











    TJENA;D

    Har inte gjort så mkt idag:P Men ska träffa bästaste Karro imorron<3<3 Går ut och köper en gradskiva nue måste ha dt te matteprovet på torsdag:p Aja förlåt att det e så onödigt haha^^ laddar in nya bilder på datorn ikväll :p vem vet kanske kmr några hit ;D<3

    //Lisa<3

    Dynamit Doris (L) (My Choice)

    Doris var min andra häst, (jag räknade Molly som min första) som jag köpte den 17 agusti 2008 <3
    Hon var verkligen en häst med temprament! Och jag älskar henne över allt annat! Och kommer göra resten av mitt liv!! sånna otroliga minnen jag har med den hästen asså <3

    Doris var en hel tokig häst på vintrana och en halv galen häst på sommrana! Hon älskade att hoppa och vi hoppade 120 - 125 tsm <3 Hon och jag hade verkligen en jätte fin relation till varandra! Men vi har ju båda slitit för att få den! I sommras red jag henne nästan bara utan utrustning och den 6 november 2009 var första gången jag kunde rida ut på henne utan utrusting. När Doris kom visste hon knappt vad ta d lugnt var, sista dan, var hon jätte fin <3 När hon ko var hon inte utbildad någonting i dressyr, i slutet gjorde hon skänkelvikning. Hon kunde "kram" och "buga".
    men den 8 november 2009 tog min älsklig sitt sista andetag...
    Hon fick kolik (fast ngt värre som jag nt kmr ihåg vad det heter)  och kunde inte räddas, vi åkte upp med henne till Skara vet. där hon senare avled.. Hon var en sån vacker häst med en sådan utsrålning och hon njöt verkligen av livet! En sådan häst möter man bara en gång i livet! Och jag hade gjort allt för att få tillbaka min ängel! <3 Doris blev bara 11 år gammal...
    R.I.P Dynamit Doris (L)

    Jag älskar och saknar dig enormt!
    fgh.vKDKTYjtdCG,K


    Molly Bus (L)

    Molly började jag rida den 27 januari 2008. Hon är en jätte enkl och väldigt snäll häst! Jag hade ett par riktigt roliga månader med denna ponny (L) Och saknar dom tiderna jätte mke! Hon var de första häst jag tränade horsemanship med och dum som jag var hoppa jag bara upp och red henne lös. Men det fungerade jue ändå ;o När jag red Molly var hon 26 år gammal, men det märkets inte! Jag fick henne så musklad och i kondition så det faktikt var ngr som fråga om hon var unghäst.. Dom som ägde henne då (jag hade henne bara på foder) bah; Ehm... Nejj, inte direckt...

    Men Molly är verkligen en jätte mysig häst som jag hade ett oar otroliga månader med <3 Men sen sommaren 2008 växte jag ur henne, och vi bestämde oss för att inte köpa henne trotts allt.

    Jag älskar dig Molly (L)

     En bild jag fotade när jag och Liza var och hälsa på henne <3


    LÅnga inlägg strax

    Bara varna er lite ;)

    Tittat på ngr as läckra fullblod på hastnet.se och börja prata lite med mamma och pappa igen förut om att jag behöver en häst ;o Jag ska försöka prata lite mer med pappa sen, för han e lite mer förstående än mamma när d gäller hästar ;p Och om hur MÅNGA månader/år d e kvar tills stallet e klart ;o jag gissar på 3 år, ni? :D
    Okej, men strax då kmr långa inlägg om Molly Bus och Dynamit Doris :D <3

    Hej<3

    Känns ientligen ganska meningslöst att skriva här efter som att ingen ändå läser :P men aja känns skönt att skriva ändå:) Idag har jag äntligen skrivet klart mitt so arbete *puhh* Har tatt minst 200 bilder på min lilla pussie kisse miss och på mysis oxså<3 Kanske lägger ut nån sen ;) Ska göra klart ett kapitel i matteboken nu oxså, vi har prov på torsdag!! :(

    Längtar till sportlovet! Ska bli grymt kul! har börjat planera lite + att jag kanske ska få en häst!<3 Puss på dt<3 (L) fast dt e iförsejj bar KANSKE. Men hoppas kan man jue göra;)

    Ha dt bra<3

    // Lisa(L)

    Fy för snö !

    Hejj :D
    Usch, vad ajg hatar snö!! D e okej om d typ håller i n veckan men serriöst, 2 månader ;o Nej tack! Var ute och red idag (: Vi red "Trädvägen" xD Haha, jag och Linda döpte den till d vinter 08 när vi var ute med Spotten och Doris (L)  Jag var en snö gubbe :D Fick ALL snö över mig ;( INTE OKEJ! Jag längtar till sommarn (L)
    Nu sitter jag här med mjukiströja, linne, och jeans och varma ridstrumpor (L) Jag kollar lite schabrak och pannband :D Ska nog köpa ett pannband med hjärtan, jag hade tänkt köpa ett sånt till Doris min älskling men hann inte, oc då ska jag köpa ett sånt och sätta på hennes gamla trän och hänga i mitt rum (L) Tills nästa häst får det då... Ska kanske kolla lite kläder, jag har verkligen inget att ha på mig!! Om en vecka e d sprtov (L) Och då ska jag till Daniella ngr dagar (L) Ska bli skojj :D
    Men nu har jag inget att skriva, nt änns ointressant ;o Lite senare ikväll ska ni få ett inlägg om Molly och Doris, d två hästarna jag verkligen haft en super relation till! Och hur ont det gjort att lämna d båda, så håll utkik ;D
    Puwss Hannah :*

    Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej

    D var då allt en fin rubrik :*
    Så bara för d får ni vår nya design i miniatyr :*

    Bara för att vi älskar miniatyr bilder för då kan man klicka på dom så blir dom större! :D <3
    Just d, funderar på sluta blogga, för d e verkligen nt kul med femtioelva inlägg varje dag som bara e bilder... Och typ onödigt :*
    Så om ni vill att jag ska jag ska fortsätta med bloggen så får ni allt ta och komentera ;*
    Puwss Hannah :*

    SCAPA<3

    VILL HA!



    Ett knall rosa Scapa schabrak!



    PUSS<3


    //Lisa<3(L)

    Hej igen:D

    Har hittat tre skit snygga träns som jag vill haa<3!! (L)






    Hööks 459 kr





    Hööks 549 kr




    Hööks 749kr


    Skulle passa perfekt på Zorka allihop!!!<3










    KRAMAR FRÅN LISA<3(L)

    ALLA svarar!!! Vad är snyggast?<3




    Alla svarar!!! vad e snyggast?

    Svart<3


    Brunt<3


    Blått<3




    //Lisa<3(L)

    världens "roligaste" dag;O<3

    Heej!!

    Haha min dag idag^^

    *Gick upp JÄTTE tidigt :(

    * ÅKte te Tjörns ridklubb.

    * Hopplektionenva inställd pga rasrisk manegetaket haha^^ roligt ;) elr inte..

    * Sen kom Min LIlla söta ISa<3

    * Sen åkte hon....

    * Sen så va dt gröna kortet kurs (y)

    * sen så årsmöte.. *suck* Började klockan 14.00

    *sen så sa dom att dom skottat av all snö från manege taket så vi kunde rida där :D

    *gick å hämtade min lilla gulliplutt Zorkis från hagen:)<3

    * sen så ramlade jag typ i en höbal eftersom att zorkis blev galen och skenade iväg med mej till maten dåe:(

    * sen så försökte jag återigen ställa in henne i boxen va tvungen att ha en hötuss med för att få henne att inte springa rakt igenom mejj :O

    * sen borstade jag henne jäättte längge<3<3 och gossade me henne<3

    *sen försökte hon äta upp mitt godis *suck*

    *sen så sadlade jag och tränsade

    *sen in i ridhuset och red:D, det gick super duper ;)

    * sen så va jag klar och då åkte vi te gbg klockan va kvart i 5:O

    *sen åkte jag och papi te mc donalds för jag va hungri haha^^

    * sen hem igen och nu har jag typ tittat på melodifestivalen "roligt" <3

    *har precis målat mina naglar oxså ;)

    Aja puss på er alla som är duktiga å läser!!!!<3


    PS: ska be nån komma och fota mejj och zorka nån daa så ni får se bilder :D nån som e riktigt duktig!<3


    Jag och älsklingen<3

    //Lissa<3(L)


    Lördag (L)

    ja, lördag ida <3 Vakna 09:34 (intressant) Så käka jag (: Sen ut till Hebbe Isbjörn :D Red ner te havet och så <3 Myys <33 Sen hem, efter 3 och en halv timmes frysande :* Så kolla jag lite hästar, fick nästan pappa att inga på en, men sen såg han att den fanns i stockholm så :P Men Men, jag ska försöka lite till :* Fast det kommer nt hända ngt...
    Ah... Nu passa jag Matilda :P Hon försöker tvinga mig se på Melodifestivlaen med mig, -.- Men Vad Gör Man Inte För Sin LillA SysteR ?

    Aja, Puwss Hannah :*

    Behöver hjälp!

    Hejj, d e jag igen^^ O då kan ni väll gissa vem ? x'd
    Jag ska göra en tavla på mig och Doris, den är 70x100
    mEn vEt VerkLiGeN nT ViKKen BiLd jAg sKa tA!
    HjÄlP MiG!
    KlIcKa På BiLdEn FöR aTt Få DeN sTöRrE! :D

    1.

    jtd

    2.

    KDKTY

    3.

    .v

    4.

    fgh

    PuWsS hAnNaH :*


    Fredag (L)

    Bröja dagen med en hälig promenix till skolan som vanligt med Vickan :D<3 Sen hade vi svenska med janne som STINKER! För Sussane e ju som vanligt sjuk -.- R.I.P Vickans penna som vilar i ventilationen :/
    MEN VI FICK NYA PENNOR :D För min penna har flyttat hem till Philip -.-
    Ja.. Sen typ engelska ed Margareta ... Höhö, jag har verkligen gjort läxan (aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa'
    Jag kunde ingenting :D
    Sen 25 min rast :D Och sen Lennie lektion, men Lennie var sjuk, så vi hade Göran xd Vad gjorde vi, jo vi bråka lite som vanligt ^^ Sen åt vi. HAHHAHAHAHA XD D e nog bah jag och Emma som fattar (a'
    Sen bild, jätte kul som vanligt ^^ Jag blev slagen som vanligt ^^
    Sen Musik :'( HATA HATA MUSIK :D Göran då me :/ Men Men, jag fick Vincent att spela You're call, fast han nt kunde den (yy' Sen hem, Emma följde me :D<3<3 Sen har vi suttit vid datan tatt kort och så (: Sett på film och pratat och så :P
    Jaja, PUSS PÅ DAGEN :D<3

    Puwss Hannah :*
    Saknar dig Tjejen ! CG,K

    (L)

    Hej(L)

    Gör inte så mkt :P

    Ska snart riinga hannah me H lovade de föruut<3 Sen ska jag se på tv:D

    Längtar till imorron;)

    Jag:P Foton tagna av min bästaste Isa Karlsson<3<3

     

    Ska rida lektion imorron :D sen Zorkis<3 Kanske träffar Isa i stallet(L) Sen gröna kortet kurs(y)

     

    Jag:P

     

     


    Sötaste Zorken<3



    Jag vet jag e ful :P



    Alla bilder utan 1 är fotade av Isa och redigerade av henne oxså<3<3

    Ajapuss på er! (L)

    // Lisa<3


    PS. JAG SAKNAR HANNIS MED H<3


    Tjena:P<3

    I tisdas va vi och åkte skidor mee klassen:D jätte kul! Ramlade inte en enda gång :O  Elr ja inte när jag hade på mej skidorna ialla falla haha ;) därimot när jag inte hade dom på och försöka lära Patricia att åka då ramlade hon typ å höll i mejj flera gånger haha :P Tur att snön e mjuk ;D <3

    Igår så började min dans, roouliiiigt<3 :D Aja idag så har jag inte gjort så mkt :/ Varit tvungen å börja me min so uppsats som jag måste visa imorron :O haha jag hade inte börjat me den sen idag :O alla e redan klara!(elr ja dom va de för en vecka sen) :O ännu värre !! ;D <3  

    Aja nu får nu VÄRLDENS finaste bilder på mejj och Zorka :D Isa e jätte bra på att redigera och ta kort allvarligt! Den e sötast haha ialla fall på hästen ;)<3




    Tillfällig design (:

    Den nya desigen e bara tillfällig tills vi fått in våran egna (:


    ja, idag har man nt gjort så mke...
    Håltimma (L)
    Blivit slagen med en stekspade på hk
    Och typ sånt x))

    Haha<3
    Ja...

    Haha: "NU E DET HEMKUNSKAP! HOPPAS INTE FÖRÄLDRARNA STÖR! NU E DET TORSDAG! OCH HEMKUNSKAP!!"
    Låt av Viktoria ^^)

    Puwss Hannah :*
    tfdrs
    P.S. Ni e sjukt dåliga på att kommentera :((


    Hejj :D

    Hallå där =D
    Idag vare tema tolerans igen :P Först såg vi på en svin tråkig film om Autism :p D var ju intresant och så, men filmen kunde var bättre! Sen var vi blinda ^^ Haha, jag och Vickan gick och höll varran i handen x')  Sen kasta en rockringar på oss ;o Så pröva vi att du typ ha nedsatt syn elr aa, ni fattar :P
    Sen såg vi klart på "Flugornas herre" sjukt bra film ändå, fast ajg titta bort hälfte ch typ satt och grät ^^ Jag hatar blod och så, och när dom döda Simon och Piggy ;( Hemskt :( Sen typ lunch och så :P
    Så utvärdering av dagen :( Hata det! :D Så gjorde jag bort mig. "Hannah vill inte ha status!" "Nej, jag tycker om att vara... eh... lite... eh... efter?"
    Så skratta alla åt mig x)

    Dagens
    Låt: En vanlig dag - Ulrik
    Blogg: Emmeeliek.blogg.se

    Klädsel: Grön/grå puma tröja, jeans, vitt linne, strumpor och underkläder ofc ^^

    Det var allt från mig idag :P 
    Puwss Hannah :* 


    Hästens hjärta <3 Och folk som struntar i sina hästar.

    Hästens hjärta är ett stort hjärta. Det är fullt med kärlek bara för att ge till dig!
    Och vissa människor bryr sig nt ett skiot om sin häst. Vinner den inget, äsch, då blire en massa spörapp och sporrarna rakt in i hästens sidor ;o Hur jävla kul tror ni att hästen tkr d är från en skala 1-10 ? Jag  tror att hästen ahde gjort allt bara ör att få av dig från dens rygg, men dom flesta hästar är alldeles för snäll för att visa dig vad dom tkr. Min häst visade mig varje gång hon tyckte jag gjorde fel. Tog jag på grimman lite för fort, då nafsa hon lite lätt i luften och på vinter, hon hatade kallt och snöigt/regning, herregud, hon bocka som fan!
    Men nog om det, tbx till ämnet ^^
    Deras hästar är fulla med ärr från piskor. Vissa slår sina hästar med piskan för att det är kul! HUR FAN KAN MAN VARA SÅ SJUK?! Dom drar sönder hästens mun, även dom som rider på tredelat kan göra det. Dom slår sönder hästen, pressar den, aldrig rida ut och ha skojj, bara hoppa på banan och hästen ska över liksom, vägrar den (som ja fullt förstår att den gör) blire massa piskrapp. 
    Tycker ni detta är okej? Det tkr verkligen inte jag!
      TYCKER NI ATT MAN SKA BEHANDLA EN HÄST SÅHÄR (som på video 1)?!
    |
    V


    Eller såhär ist? Jag tkr hästen ska behandlas som på videon här nere (video 2)

    |

    v





    Puwss Hannah :*


    Min sida :P

    Jag har en "egen" liten sida på bloggen, elr i kategorier som det heter, som heter "hästar"
    Där kmr jag skirva om b.l.a Tips, hur jag hanterar en häst på bästa sätt o.s.v :P
    Ja, där har ni ngt att fundera på ^^ Självklart ses d som vanligt på bloggen också..
    Men om ni bara vill läsa om sånt te.x så e d bah att klicka där jue :P

    just d.
    Alla går in på;
    http://www.bornlikeastar.webs.com
    :D
    Min hemsida (yy'

    Hejj :D

    ChaCha bloggen :*

    Idag har vi haft "tema-dag" typ "Tema Tolerans" elr nått x) Haha, jag körde rullstol! Fy fan va kul d va asså xD Och när jag åkte och Vickan körde, jävlar :P Haha, d gick nt lite fort och okontrolerat :P  Sen lyssna vi på Annika som prata om dyslexi(som jag nt kan stava till?) Väldigt intressant faktiskt (: Sen var d typ rast, sen såg vi på "Flugornas Herre." Där jag typ dog för dom döda djur hela tiden ;( Stackarna!! Sen tiwp lunch .. Sen hörselgrejj. Haha, jag och Vickan ska köpa höraparater (yy' Elr aa, vi vill ha en, men med tanke på att min farfar och min farsa hör som krattor så, jag får väl köpa en när jag blir lite äldre ;p Sen tiwp rast, haha, fy fan va kul d va x)) Elementet e coolt (yy' Sen va d en med cp-skadan som prata. D var sjukt intressant! 
    Haha. "Jo, ni hör väl att jag pratar lite konstigt, men det är såhär alla pratar i Malmö." Haha, fy fan va jag flabba xD Vickan bah;"Aha, tack dåe." :PMen han var väldigt rolig! Och han är ju precis som oss bara att han har svårare att prata och kontrolera sin kropp. Men d va as taskigt när en skratta åt honom! Asså, nt när han skämtat elr nåt dåe, utan åt hans tal. Fan vad arg jag blev på henne då!!

    Men imon e d också tema dag :D 
    Ja, sen har väll jag nt gjort så speciellt mke, typ bah tänkt på Doris och kollat på MASSA bilder på oss <3 Åh, gud vad jag saknar henne !! 

    Men vad tkr du att vi ska skriva om i bloggen ?! :D 


    Puwss Hannah :*


    Tjena=D

    Har tråkigt :/ Ska ientligen gör både so och matte men hur ska man orka meed det? äshh skiter ideet :P Aja imorgon ska vi på "skidresa" med klassen "Yippie" :D Måste gå upp typ 6 imorron för å komma i tid :O


    Molly e sötast<3





    /////  Lisa<3<3<3<3 Haha önska mejj lycka till imorron så jag inte ramlar och slår ihjäl mejj :P<3<3

    (L'



    R.I.P My Choice <3 Min gamla häst som nu vandrar på d evigit gröna ängarna i Trapalanda <3
    Puwss Hannah :*

    Horsemanship (:

    Nu ska ni få ett inlägg om hur jag tkr man rider på bästa sätt för både häst och ryttare. Och hur man får den bästa relationen till sin häst.

    Horsemanship är inte som hoppning och dressyr, man tävlar inte i det och det är mke väligare för hästen.

    Horsemanship är ett slags tänkande. För mig är horsemanship det bästa man kan göra med sin häst, och det är jätte roligt också! Jag har hållt på mke ifrån marken, för med en häst handlar dt verkligen inte bara att rida och typ vinna elr vad man ska säga. Jag tkr man ska ha en så bra relation med sin häst som möjligt! Från marken ska man ha hästen bakom sig hela tiden och göra sin stor. Ngn gång ibland ska man stanna, och hästen ska stanna bakom dig, den ska va med på vartenda steg som du tar. Den ska se dig som dens ledare ! Du ska även kunna backa den, genom att stirra på den, elr vifta lite med handen. Hästen följer dig som en hund tillslut. Det är inget som tar 5 minuter, det tar precis, som hoppning och dressyr, tid. Du får nt en häst förtroende på ngr minuter liksom.

    Join up är också en jätte bra sak att göra! Om man läst "Heartland" böckerna där dom "komunicerar" med hästarna, du driver på hästen med en longrings piska, dock ska du inte nudda hästen med den. Så går du snett bakom den, går du för långt fram ger du hästen komandot "stopp". Tillslut avänder hästen innerörat mot dig, börjar tugga och drar huvudet mot marken. Tillslut släpper du piskan och ställer dig i mitten och tittar ner i marken. Då ska hästen komma mot dig, och än en gång följa dig som en hund. http://www.youtube.com/watch?v=uKJs4qLXj40 
    En video när vi gör horsemanship med min gamla häst, hon som dog nyligen ;(

    Halsring kan man rida i. Men detta är för dom som verkligen kan sin sak, och vet att man kan styra hästen med vikten, och inte med tyglarna. Du rider din häst utan sadel och träns.

    Nu fick ni lite horsmanship info :P Jag har ju gjort allt som jag skrivit, så  vet att d funkar och så (:
    Puwss Hannah :*
    egras


    RSS 2.0